Charlotte Ahlgren Moritz

#26 – Forskning & social innovation – Charlotte Ahlgren Moritz, Ordförande MSI

I avsnitt 26 träffar vi Charlotte Ahlgren Moritz som är vicerektor för Malmö Universitet och ordförande för Mötesplats Social Innovation.

Malmö Universitet är ett universitet som fokuserar mycket på sociala frågor. Mötesplats Social Innovation är en nationell kunskapsplattform för just social innovation.
Charlotte är född i Borås, uppväxt i Staffanstorp men flyttade i tidig tonår till Skövde där hon bodde hela vägen genom gymnasiet. Efter gymnasiet blev det Skåne igen och några år utomlands som turistguide i Tunisen och Marocko. Där var hon med om en minst sagt rolig och speciell upplevelse när de var på kamelsafari. Därefter studerade hon ekonomi och har under åren bakåt testat på flertalet olika företag och branscher. Till slut ledde vägarna till Malmö Universitet och Mötesplats Social Innovation.

Detta är ett intressant avsnitt där vi bl.a. talar om hur akademin kan vara med och bana väg och skapa förutsättningar för social innovation i samhället.

Mer info:

Lyssna på avsnittet: KLICKA HÄR

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev: KLICKA HÄR
Hemsida: KLICKA HÄR
Instagram: KLICKA HÄR
Youtube: KLICKA HÄR

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] I samarbete med podden Vart är vi på väg? spelades några poddar in under årets Summit. Dessa kommer att publiceras inom kort. Fram tills dess finns en intervju med vicerektor och Mötesplats Social Innovations ordförande Charlotte Ahlgren Moritz här. […]

Kommentering är stängd.