Abdulkadir Bulhan

#50 – Han hjälper unga i utanförskapsområden att hamna rätt i livet – Abdulkadir Bulhan, Möjligheternas Plats

Nu är vi framme vid ett jubileumsavsnitt, avsnitt 50! Denna gång gästas vi av Abdulkadir Bulhan, verksamhetschef för Möjligheternas Plats. Han brinner för frågor och lösningar som rör förebyggande arbete för unga människor från utsatta områden!

Abdulkadir kom i ung ålder till Sverige från Somalia och familjen bosatte sig snart på Malmvägen i Sollentuna utanför Stockholm. Efter en uppväxt som handlade mycket om att hävda sig själv inför andra och som ledde till en hel del trubbel för honom själv, blev fotbollen och en stark föräldranärvaro något som hjälpte honom att hamna rätt.

Idag driver han Möjligheternas Plats, en organisation som jobbar med coaching och ledarskapsutbildningar för målgruppen unga utanför, unga personer mellan 16-25 år som varken jobbar eller studerar. Arbetet handlar om att stärka individer och hjälpa de välja rätt bana i livet och in i arbete eller studier. 

Vidare i samtalet pratar vi om de utmaningar som finns generellt i utsatta områden i förorterna idag. Varför Sverige på många sätt är så segregerat och vilka sätt myndigheter och vi som civilsamhälle kan agera för att förebygga detta!

Lyssna in detta samtal med många viktiga lärdomar och insikter!

Mer info:

Lyssna på avsnittet: KLICKA HÄR

Hemsida: KLICKA HÄR
Instagram: KLICKA HÄR
Youtube: KLICKA HÄR